Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Mistä elämässä on kysymys?

Ihminen on Jumalan mestariluomus. Jumala on antanut ihmiselle tunteet, järjen, omantunnon ja vapaan tahdon. Ihmisen sielu on kuolematon. Mies ja nainen ovat olemassa Jumalan tahdosta. Ensin Jumala loi Aadamin ja vähän sen jälkeen Eevan. He olivat täydellisiä. Kaikki oli kaunista niin kauan, kunnes he olivat tottelemattomia Jumalalle. Jumala oli luonut heille ihanan paratiisin ja he saivat syödä kaikista muista puista paitsi yhdestä. Saatana houkutteli naisen syömään kielletyn puun hedelmää ja kohta mieskin söi kiellettyä hedelmää. Syntiinlankeemus toi ihmiskuntaan kirouksen, sairauden ja kuoleman.

Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon. Voimme tehdä mitä tahdomme. Se mitä teemme, ei aina ole oikein. Voimme myös antaa oman tahtomme Jumalan tahdon alaisuuteen - voimme antautua Jumalalle. Tätä Jumala odottaa. Tällöin Jumala voi vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä Hänen kunniaksi. Haluatko elää Jumalan kunniaksi? Haluatko, että Jumala kirkastuu elämäsi kautta? Se on mahdollista.

Elämä perustuu kahteen asiaan: rakkauteen ja rukoukseen. Rakkauden tähden olemme täällä maa nimisellä planeetalla. Rakkaudessaan Jumala loi ihmisen. Olemme myös siinneet rakkauden tuloksena (paitsi raiskaustapaukset). Vaikka olisitkin raiskauksen tuloksena maailmassa, niin kuitenkin olet olemassa Jumalan tahdosta ja olet Hänelle tärkeä ja rakas. Ihmisen luomishetki on se hetki, kun siittiösolu hedelmöittää munasolun. Siinä hetkessä Jumala luo uuden ihmisen, jolla on henki, sielu ja ruumis (alussa vain kaksi solua). Ihmisen alkuun vaikuttaa jo se aika kun hän on äitinsä kohdussa. Äiti voi jo raskauden aikana siunata pientä elämän alkua, joka on hänen kohdussaan.

Jumala haluaa, että meidän elämämme perustuisi rakkauteen. Raamattu sanoo, että Jumala on Rakkaus. Jumala haluaa, että välitämme toisistamme. Me tarvitsemme toisiamme. Jos lapsi ja nuori saa riittävästi rakkautta osakseen, niin hänestä kasvaa ehyt ihminen. Usein rakkaus käsitetään vain miehen ja naisen väliseksi asiaksi. Toki rakkaus kuuluu avioliittoon, mutta rakkaus on jotain enemmän ja suurempaa. Raamattu käskee meitä rakastamaan teossa ja totuudessa, ei sanalla ja kielellä. Rakkaudessaan Jumala sallii meidän joskus kohtaavan rakkaudettomuutta, että tietäisimme mitä todellinen rakkaus on. Parhaimmillaan rakkaus on uhrautuvaa, omista oikeuksista luopumista toisen parhaaksi. Suurin rakkauden osoitus mitä koskaan on tapahtunut, on Jeesuksen vapaaehtoinen uhrikuolema meidän syntiemme tähden Golgatalla. Voimme kokea ja tuntea parhaimman rakkauden - Jumalan rakkauden - antautumalla Kristukselle. Raamatussa Jumala lupaa vuodattaa meidän sydämiimme Hänen omansa rakkautensa Pyhän Hengen kautta.

Taivaaseen johtaa vain kaita ristin tie, jolle synti ei mahdu. Valitettavasti liian monet kulkevat laveaa tietä, sanoen Jeesukselle EI. Kaikista vaarallisinta on sanoa Jeesukselle EI, koska silloin sanomme sen henkilölle ja Jumalalle, joka vain voi pelastaa ihmisen helvetin tuomiosta. Siunatuinta täällä maanpäällä on sanoa Jeesukselle Kristukselle KYLLÄ ja lähteä Häntä seuraamaan. Jeesus ei lupaa omilleen ongelmista vapaata elämää, mutta Hän lupaa yltäkylläisen elämän. Usein se elämä on myös jännittävää ja siunauksellista. Ajattele elämää jolloin Jumala asuisi sinun sisäpuolella ja saisit nauttia taivaallista rauhaa vaikka maailmassa on myllerryksiä. Me voimme kokea palasen taivasta jo täällä maanpäällä. Vain Jeesus voi viedä ihmisen taivaaseen. Siksi on äärimmäisen tärkeää se, miten suhtaudumme Jeesukseen. Hän odottaa kuiskaustasi: "Rakas Vapahtajani ja minun Herrani". Avaa sydämesi Kristukselle ja pyydä Häntä elämääsi. Meidän sydämemme oven ripa on vain sisäpuolella. Voit avata sydämesi Jeesukselle tai olla avaamatta. Kristus ei tee meille väkivaltaa. Tahto on meillä; mitä teemme Vapahtajalle? Joku on sanonut, että pelastus on kuin lukko. Ihmisen oma tahto on avain tuohon lukkoon. Jeesus rakastaa Sinua ja tahtoo Sinun iankaikkista parastasi.

Sitten muutama sana rukouksesta. Rukous on keskustelua Jumalan kanssa. Jumalalle suunnattu rukous ilmaisee sen, että me tarvitsemme Häntä. Jumala haluaa tulla läheiseksi meille. Jumala haluaa, että rukoilemme. Rukous on nöyrtymistä ja alamaisuuteen suostumista Jumalaan nähden. Rukouksessa on tärkeää se, että olemme vilpittömiä ja aitoja. Jumala näkee meidän "läpi" eli kaikkitietävälle Jumalalle emme voi valehdella. Kun rukoilemme Jumalaa, Hän kyllä varmasti kuulee jokaisen sanan ja ajatuksemmekin. Jumala kallistaa oikein korvansa, kun Hänelle juttelemme. Voimme kertoa rukouksessa Jumalalle suuret ja pienet asiat. Voimme kertoa Jumalalle ihan arkisia asioita, ja näin voimme jakaa arkemme kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. Jumala vastaa kolmella tavalla meille: joskus Hän sanoo odota, toisinaan ei ja usein Hän sanoo kyllä. Joskus Jumala on hiljaa. Voimme saada rukousvastauksia. Alun perin Jumala loi ihmisen yhteyteen kanssaan eli kun rukoilemme toteutamme Jumalan alkuperäissuunnitelmaa. Antaudu rukouksessa Jumalalle, ja pyydä, että Hän itse puhuisi sinulle.

Yhteenvetona voidaan todeta, että rakastetaan lähimmäistä niin kuin itseämme ja jutellaan Jumalalle eli rukoillaan. Ihmisen elämän tarkoitus on löytää yhteys Jumalaan ja sen jälkeen pysyä jumalayhteydessä. Kristuksessa löydämme elämän tarkoituksen ja Hänen kauttaan löydämme yhteyden ikiaikojen Jumalaan, joka rakastaa meitä iankaikkisella rakkaudellaan. Jumala tarjoaa meille taivasta; sinne päästään Kristuksessa, eli sanomalla Jeesukselle kyllä, ja avaamalla sydämemme Hänelle ja antamalla Hänen viedä meitä.

©2020 Jeesus on vastaus - suntuubi.com